Koos maakt bladen

Bladen op het snijvlak van wat mensen beweegt en specifieke interessegebieden zoals kunst, wonen, management, reizen en geld. In de afgelopen jaren maakte Koos bladen, was hoofdredacteur en freelance journalist voor verschillende bladen. Soms in opdracht van tijdschriftuitgevers en soms ook zelfstandig. 

ONTWIKKELEN | AMERZINEVoor participatiemaatschappij Amerborgh schreef Koos een bookazine met interviews met de directeuren van de deelnemingen over waar ze vandaan kwamen, wat de successen zijn en wat de dromen zijn. Met de verhalen van de mensen achter de De Soldaat van Oranje, over cloud banking, onboarding in de HR wereld, over de cultuurhuizen de Rode Hoed, Felix Meritis, de De Nieuwe Liefde etc.   

DE WANDELINGVoor COLLECT maak ik voor elk nummer een wandeling door een stad of een natuurgebied met een prominent uit de kunst. Een kunstenaars, een verzamelaar of een handelaar.

VERHALEN OVER KUNST - VOOR COLLECT • Voor het kunstblad COLLECT schrijft Koos interviews en reportages over de kunstmarkt en het leven en het leven en werk van kunstenaars

Schermafbeelding 2019-07-02 om 07.38.01.
Schermafbeelding 2019-06-28 om 22.29.04.

HOLLAND HERALD • Voor het inflight magazine van KLM schrijft Koos verhalen en interviews over Nederlandse iconen. Over het leven en werk van Rembrandt tot en met de bijzondere manier waarop de Nederlanders de stijd tegen het water hebben omgezet in een strijd met het water

SLEUTELFIGUREN Voor MT schrijft Koos verhalen over mensen. Soms is iemand van cruciaal belang voor wie je uiteindelijk wordt. Wie waren de personen in het leven en werk die de richting van de carrière bepaald hebben van de ondernemer Boris Velthuijzen van Zanten? Voor managementblad

MAGAZINE OVER CREATUALS Een opening, een afscheid, een verandering in de manier van werken. Voor bijzondere gebeurtenissen creëert creative alchemist Meike Ziegler zogenaamde creatuals, creatieve events waarbij de aanwezigen een bijzondere ervaring opdoen die ze nooit meer vergeten. Daarover een magazine.

SPROUT - DE DOORBRAAK Voor het magazine sprout schrijft Koos een rubriek over de doorbraak in de carrière van ondernemers. Waar struikelden ze en hoe stonden ze op? Klik door en lees de verhalen van Alexander Ribbink, Ruud Hendriks, Oscar Kneppers en Kees Zegers.

VERHALEN OVER WERK Voor Randstad schrijft Koos verhalen over ondernemers, over werknemers, over de crisis en hoe eruit te komen, over ontwikkelingen op de jongerenmarkt en op die van de ouderen. Verhalen van echte mensen en hun werk.

FD PERSOONLIJK Wat drijft ondernemers en bestuurders werkelijk? Wie zijn ze naast hij CV? Voor het magazine van Het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk, mocht Koos de afgelopen jaren veel persoonlijke portretten maken van aansprekende personen. Over hun familie, over hun voorbeelden, over wat ze het liefste doen…

ART ROTTERDAM MAGAZINE •

Art Rotterdam is een van de leidende beurzen in Nederland op het gebied van serieuze hedendaagse kunst. Voor de beurs maakte Koos binnen mijn netwerk een nieuw magazine. Een hoogwaardig magazine met hoogwaardige kunst voor hoogwaardige verzamelaars.

VAN ONLINE NAAR OFFLINE De uitgever van de succesvolle website op het gebied van beleggen wilde ook een echt magazine hebben. Koos de Wilt hielp mee met het opzetten ervan en het vinden van een vorm die een balans bracht tussen offline en online aanwezigheid.

REPORTAGES - HOLLAND HERALD Voor Holland Herald schrijft Koos verhalen en reportages. Interviews met Constantijn van Oranje, Neelie Kroes, Katja Schuurman, Jonnie Boer en vele andere personen met een verhaal.

REPORTAGES - ZIN • Voor ZIN schrijft Koos verhalen over zaken die betekenis geven aan het leven van mensen. Verhalen over de betekenis van rituelen, over wat kerken nog voor zin hebben  etc. 

WIJZER, PRIVATE BANKING • Voor Rabobanke schrijft Koos veel content over wat geld betekent voor mensen, welke mensen essentieel zijn geweest voor succes, verhalen over kunst en over financieel aangelegenheden. 

ONTWIKKELEN | VIVENDA Tot 2001 was Koos medeoprichter, uitgever en hoofdredacteur van het woonmagazine Vivenda, een blad voor huizenzoekers in het hogere segment. In het verlengde ervan maakte Koos ‘De Officiële Huizenkrant’ en woon-tv programma’s ‘Vivenda TV’ (Veronica) en ‘Kijk op Wonen‘ (RTL4).

NU DE TIJD VAN JE LEVEN • Voor de ANWB media ontwikkelde Koos de Wilt een nieuwe bladformule voor babyboomers. Een lifestyleformule voor de steeds grotere groep van senioren die zijn opgegroeid met popmuziek, massacultuur, reizen en welvaart en ook wat te besteden hebben.Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

MAGAZINES OVER ZORG, OMGEVINGSRECHT EN PRIVACY • Voor uitgeverij Berghauser Pont ontwikkelt Koos magazine in opdracht van consultant en andere professionele organisaties. 

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle