Koos maakt bladen

Bladen op het snijvlak van wat mensen beweegt en specifieke interessegebieden zoals kunst, wonen, management, reizen en geld. In de afgelopen jaren maakte Koos bladen, was hoofdredacteur en freelance journalist voor verschillende bladen. Soms in opdracht van tijdschriftuitgevers en soms ook zelfstandig. 

75 jaar vrede vfonds 

Voor en met Jemma Land en Renee Middendorp van het vfonds maak en schrijf ik een magazine over 75 jaar vrede in Nederland. Over vrede in noord- en zuid-Nederland, over de waarde van herinneringscentra, architect Daniel Libeskind over herinneren, het succes van loterijen, wat wij herinneren, vrede in kleur... Verschijnt in juni 2020.  

vfonds-logo-nieuw-open.jpg

Ontwikkelen & schrijven van  AMERBORGH MAGAZINEVoor participatiemaatschappij Amerborgh schreef Koos een bookazine met interviews met de directeuren van de deelnemingen over waar ze vandaan kwamen, wat de successen zijn en wat de dromen zijn. 

Schermafbeelding 2019-07-02 om 07.38.01.

Het Scheepvaartmuseum ZEEMAGAZIJNVoor het Scheepvaartmuseum maak ik samen met specialisten en curatoren een magazine voor de stakeholders van het museum. Een magazine over geschiedenis en over scheepvaart in  brede zin.

VERHALEN OVER KUNST - COLLECT •

Voor het kunstblad 

COLLECT schrijft Koos interviews en reportages over de kunstmarkt en het leven en het leven en werk van kunstenaars.

Reportages voor HOLLAND HERALD •

Voor het inflight magazine van KLM schrijft Koos verhalen en interviews over Nederlandse iconen. Over het leven en werk van Rembrandt tot en met de bijzondere manier waarop de Nederlanders de stijd tegen het water hebben omgezet in een strijd met het water.

MAGAZINES OVER ZORG, OMGEVINGSRECHT EN PRIVACY •

Voor uitgeverij Berghauser Pont ontwikkelt Koos magazine in opdracht van consultant en andere professionele organisaties. 

SPROUT - De doorbraak 

Voor het magazine sprout schrijft Koos een rubriek over de doorbraak in de carrière van ondernemers. Waar struikelden ze en hoe stonden ze op? Klik door en lees de verhalen van Alexander Ribbink, Ruud Hendriks, Oscar Kneppers en Kees Zegers.

BUSINESS LUNCH

Lunchen met prominenten uit de wereld van kunst of bedrijfsleven. Over zaken , over ambities en over de mooie dingen van het leven.

Ontwikkelen van ART ROTTERDAM MAGAZINE •

Art Rotterdam is een van de leidende beurzen in Nederland op het gebied van serieuze hedendaagse kunst. Voor de beurs maakte Koos binnen mijn netwerk een nieuw magazine. Een hoogwaardig magazine met hoogwaardige kunst voor hoogwaardige verzamelaars.

cropped-MTSprout_Logo.png
Schermafbeelding 2021-05-24 om 16.57.44.
Schermafbeelding 2021-05-24 om 16.58.06.

FD PERSOONLIJK

Wat drijft ondernemers en bestuurders werkelijk? Wie zijn ze naast hij CV? Voor het magazine van Het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk, mocht Koos de afgelopen jaren veel persoonlijke portretten maken van aansprekende personen. Over hun familie, over hun voorbeelden, over wat ze het liefste doen…

VAN ONLINE NAAR OFFLINE

De uitgever van de succesvolle website op het gebied van beleggen wilde ook een echt magazine hebben. Koos de Wilt hielp mee met het opzetten ervan en het vinden van een vorm die een balans bracht tussen offline en online aanwezigheid.

REPORTAGES - HOLLAND HERALD Voor Holland Herald schrijft Koos verhalen en reportages. Interviews met Constantijn van Oranje, Neelie Kroes, Katja Schuurman, Jonnie Boer en vele andere personen met een verhaal.

REPORTAGES - ZIN •

Voor ZIN schrijft Koos verhalen over zaken die betekenis geven aan het leven van mensen. Verhalen over de betekenis van rituelen, over wat kerken nog voor zin hebben  etc. 

REPORTAGES - VOLKSKRANT MAGAZINE •

Verhalen over kunst, wonen en mensen voor het magazine van de Volkskrant.

ONTWIKKELEN | VIVENDA •

Tot 2001 was Koos medeoprichter, uitgever en hoofdredacteur van het woonmagazine Vivenda, een blad voor huizenzoekers in het hogere segment. In het verlengde ervan maakte Koos ‘De Officiële Huizenkrant’ en woon-tv programma’s ‘Vivenda TV’ (Veronica) en ‘Kijk op Wonen‘ (RTL4).

WIJZER, PRIVATE BANKING •

Voor Rabobanke schrijft Koos veel content over wat geld betekent voor mensen, welke mensen essentieel zijn geweest voor succes, verhalen over kunst en over financieel aangelegenheden. 

cover_U4CXG1NZAS.png
cover_UBY6SGMDLK.png

NU DE TIJD VAN JE LEVEN •

Voor de ANWB media ontwikkelde Koos de Wilt een nieuwe bladformule voor babyboomers. Een lifestyleformule voor de steeds grotere groep van senioren die zijn opgegroeid met popmuziek, massacultuur, reizen en welvaart en ook wat te besteden hebben.Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

MAGAZINE OVER CREATUALS

Een opening, een afscheid, een verandering in de manier van werken. Voor bijzondere gebeurtenissen creëert creative alchemist Meike Ziegler zogenaamde creatuals, creatieve events waarbij de aanwezigen een bijzondere ervaring opdoen die ze nooit meer vergeten. Daarover een magazine.

SLEUTELFIGUREN

Voor MT schrijft Koos verhalen over mensen. Soms is iemand van cruciaal belang voor wie je uiteindelijk wordt. Wie waren de personen in het leven en werk die de richting van de carrière bepaald hebben van de ondernemer Boris Velthuijzen van Zanten? Voor managementblad

Hollands%20diep%201_edited.jpg

HOLLANDS DIEP 

Voor Hollands Diep schreef Koos verhalen over kunst. 

cover_UNRFMA2NM.png
cropped-MTSprout_Logo.png
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle