Boeken in opdracht

Koos maakt en schrijft boeken in opdracht. Conceptontwikkeling, research, positionering, schrijven en eindredactie. In samenwerking met uitgever Winnie Moltmaker ook het gehele creatieve en uitgeefproces. Van concept tot aan drukken en distributie. Wij werken voor grote corporates en start-ups, voor museale, bancaire en overheidsinstellingen. Wij maken managementboeken, boeken over kunst, maatschappelijk geëngageerde boeken, kinderboeken, boeken over digital platforms, boeken over cloud banking etc. Zie hieronder een paar voorbeelden.

• In Waterdragers de verrassende geschiedenis van onze worsteling met water en de vele hoopvolle antwoorden voor een verontrustende toekomst. Voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geschreven door Koos en vormgegeven door Noortje de Boer van LAVA. (WBooks, verschenen in 2019)
Waterdragers.png
In opdracht van
9200000095280081.jpg
IMG_1042_bewerkt.jpg
In opdracht van

MANAGEMENTBOEK TRANSACTIONS (managementboek) •

Interacties en transacties zijn als ademhalen. We zijn er de hele dag mee bezig, zonder dat we erbij stilstaan. Ze variëren van bellen en chatten tot elektronisch betalen en inloggen op social media. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen? In dit boek een geïntegreerd perspectief op de kern van het koopproces, tweezijdige markten, platforms, data en vertrouwen.

Het enige boek over hoe we controle houden over de voortschrijdende digitalisering. Het verhaal van Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama en Shikko Nijland. Opgeschreven door Winnie Moltmaker en Koos de Wilt (verscheen in 2018).

In samenwerking met Jörgen Raymann

RAYMANN ZOEKT RAAD - LEVENSLESSEN VAN EEN RASOPTIMIST • Naast geluk en plezier krijgt iedereen in zijn leven ook te maken met tegenslag en verlies. Daar hoef je niets voor te doen, dat krijg je gratis en voor niks voor je kiezen. Wat je wel kunt doen, is leren hoe je ermee om kunt gaan. Jörgen Raymann vertelt over hoe hij ermee omgaat en welke manieren hij heeft gevonden om op succesvolle manier op staan en verder te gaan. Koos de Wilt tekende de ervaringen en lessen op. Verscheen in 2017

In opdracht van Meike Ziegler | Creatuals

BOEK OVER CREATIEVE RITUELEN •

Een opening, een afscheid, een verandering in de manier van werken. Voor bijzondere gebeurtenissen creëert creative alchemist Meike Ziegler zogenaamde creatuals, creatieve events waarbij de aanwezigen een bijzondere ervaring opdoen die ze nooit meer vergeten. Daarover een magazine. Met Winnie Moltmaker en Meike Ziegler (verscheen april 2016).

In opdracht van Het Rijksmuseum

HET GROTE RIJKSMUSEUM VOORLEESBOEK Samen met de 25 beste Nederlandse en Vlaamse kinderboekenschrijvers maakte ik een boek met nieuwe verhalen bij de meesterwerken van het Rijksmuseum. Niet weer kunsthistorische verhalen die op de hurken worden verteld, maar nieuwe verhalen. Inmiddels de 7e druk. Koos de Wilt had het idee en stelde het boek samen in samenwerking met het Rijksmuseum (verscheen in 2013).

In opdracht van de Bankgiro Loterij

ZAKENLESSEN UIT DE KUNST

Samen met een aantal deskundigen schreef ik het boek over de zakelijke kant van de grootste kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. In dit boek 18 verhalen van grote kunstenaars. Geschreven in opdracht van de Bankgiro Loterij (verschenen mei 2013).

DE MOOISTE KERKINTERIEURS VAN NEDERLAND In opdracht van Museum Caterijneconvent en in samenwerking met fotograaf Arjan Bronkhorst schrijf ik de verhalen van de gebruikers van de mooiste kerkinterieurs van Nederland. Van parochianen, kosters, begrafenisondernemers tot dominees en de kardinaal (verschijnt 2016).

In opdracht van Museum Catherijneconvent
In opdracht van Woningcorporatie Stadsgenoot

WAT BEZIELT DE BUREN? Het interviewen- en fotoboek Wat bezielt de buren laat zien wat geloof betekent in het dagelijkse bestaan. Wat betekent geloof in een protestants, islamistisch, joods of bijvoorbeeld Hindoestaans gezin? Ik maakte het boek in oprdracht van woningcorpratie Het Oosten, tegenwoordig Stadsgenoot.

In opdracht van Het Spiegelkwartier

JUBILEUMBOEK OVER VERZAMELAARS

Het Spiegelkwartier is al sinds lange tijd het centrum van de Amsterdamse en misschien wel landelijke kunsthandel. Het boek ‘Spiegelen’ bestaat uit interviews met de klanten van de buurt.

In opdracht van café 't Smalle

BOEK OVER BRUINE KROEG Goeie verhalen hoor je in de kroeg. Maar ze moeten wel de ruimte krijgen. In goed gezelschap, met een goed glas wijn en zonder muziek. Voor een van de bekendste oude kroegen van Amsterdam, Café ‘t Smalle, ontwikkelden bladenmaker Eric Verweij en Koos de Wilt een jublieumboek.

In opdracht van Museum het Rembrandthuis

REMBRANDTS VOORLEESBIJBEL Als je naar de etsen van Rembrandt kijkt, zie je altijd ooggetuigen van de verhalen uit de Bijbel. Bekende kinderboekenschrijvers vertellen de Bijbelverhalen vanuit hun perspectief. Koos de Wilt had het idee en stelde het boek samen in samenwerking met Museum het Rembrandthuis. (verscheen eind 2014).

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle