Onbespied

June 10, 2016

Robby Müller, Master of Light heet de tentoonstelling in Eye. En hebben mensen het over de cameraman Müller dan komt ook altijd even de naam van Johannes Vermeer voorbij fietsen. Een meisje in een interieur waarbij de beide kunstenaars iets proberen te doen met het aanwezige licht. En beiden maken er iets magisch van. Vermeers meisjes voelen zich eigenlijk altijd onbespied. Behalve het Meisje met de parel en deze dame die in de National Gallery in Washington DC woont. En dit meisje heeft precies dat rood dat Müller zo accentueert in Paris Texas. Travis (Harry Dean Stanton) is beroemd geworden door zijn rode petje. En kijk eens naar de pluizigheid van de hoed en het truitje van Jane. En in de film, net als op het schilderij, voelt het meisje zich behoorlijk bespied...

 

Voor de film Views on Vermeer probeerden Hans Pool en ik Müller te spreken, maar dat ging helaas niet meer. Gelukkig spreken zijn films nog...

 

 

 

 

 

Please reload

Kranten bespieden jou.

May 21, 2019

1/10
Please reload

voorgaande posts 

March 12, 2019

February 6, 2019

December 2, 2018

Please reload

vind Koos op
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
zoeken op de site
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle