Vermeer vs Rembrandt

June 13, 2016

Een heerlijke discussie van een jaar geleden over wie nou eigenlijk beter is. Simon Schama (zie ook in de docu Rembrandt Inc.) neemt het op voor de import-Amsterdammer en Tracy Chevalier (zie ook in de docu Views on Vermeer) voor de Delftenaar. Rembrandt daagt je uit, zegt de historicus en Vermeer nodigt je uit, zegt de romanschrijver. Rembrandt neemt risico's om het lelijke mooi te maken en Vermeer maakt het alledaagse mooi. Heerlijk om twee Britten, in all hun Britishness, over ónze kinderen te horen praten. Alsof je laat op de avond, achter de deur, stilletjes je vader en moeder hoort praten over jou. Het is kiezen tussen The Stones (Rembrandt) en The Beatles (Vermeer, vind ik), tussen Ajax (Vermeer) en Feyenoord (Rembrandt) of tussen je vader (Rembrandt) en je moeder (Vermeer). Je móet kiezen, maar ik doe het lekker niet...

 

 

Please reload

Kranten bespieden jou.

May 21, 2019

1/10
Please reload

voorgaande posts 

March 12, 2019

February 6, 2019

December 2, 2018

Please reload

vind Koos op
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
zoeken op de site
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle