Alles transactie - Hét boek over digital platforms, data, vertrouwen en het transactionele internet

Interacties en transacties zijn als ademhalen. Je doet het de hele dag, het gaat meestal goed en je staat er verder niet zo bij stil. Feitelijk zijn het transacties als je een berichtje stuurt, iets koopt in een winkel, online een vliegticket boekt, inlogt op social media of in het huwelijksbootje stapt. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen? En hoe zit het met vertrouwen in een tijd van schandalen over datalekken, beïnvloeding van verkiezingen, de zorgen over privacy en het onvermogen van sociale platforms om op een veilige manier met onvoorstelbaar grote hoeveelheden data om te gaan?

Daarover gaar het gloednieuwe boek 'Alles transactie - Over data, vertrouwen en de ongekende kansen van het transactionele internet' van Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama, Shikko Nijland. De schrijvers van dit boek zijn ervaren fintech pioniers en helpen leiders van nu nog beter te navigeren in de digitale wereld. Ze doen dit vanuit het verhelderende perspectief van ‘transacties’ en onderscheiden zo hype van realiteit als het gaat om ontwikkelingen zoals big data, artificial intelligence, augmented reality, blockchain, biometrie en het Internet of Things.

Het boek maakt onderscheid tussen hype van realiteit als het gaat om ontwikkelingen zoals big data, artificial intelligence, augmented reality, blockchain, biometrie en het Internet of Things.

‘Alles transactie’ gaat diep in op thema’s als privacy en veiligheid die een steeds grotere impact hebben op de meest uiteenlopende sectoren. Ook geeft het boek een helder inzicht op de rol van intermediairs, hoe je als ondernemer groei en proposities creëert in tweezijdige markten en hoe je grip houdt op de steeds verdergaande digitalisering en platformatie.

‘Alles transactie’ geeft antwoord op de meest essentiële vragen op het gebied van fintech en laat zien hoe we het vertrouwen fundamenteel kunnen inbouwen in het ‘transactionele internet’. Een enorme kans om het digitale speelveld op grote schaal te veranderen. Een boek dus over de kern van het nieuwe zakendoen in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.

Winnie Moltmaker en Koos de Wilt zijn co-auteurs van het boek.

Bekijk hier het boek

52 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle