Koos is schrijfcoach

Koos begeleidt professionals bij het schrijven van hun eigen boek. Dat wil zeggen bij het ontwikkelen van het concept, bij de research, de positionering, het daadwerkelijke schrijven en eindredactie. Ook het uitgeven en uitgeefproces behoort daar eventueel bij. Koos hielp ondernemers bij het schrijven van managementboeken, bekende Nederlanders bij het beschrijven van hun levensverhaal en kunstenaars bij het beschrijven van hun passie. Zie hieronder een paar voorbeelden. Meer weten? Bel voor een kennismaking 06 543 747 92 of mail koos@koosdewilt.com

LEVENSVERHAAL - Raymann zoekt raad - Levenslessen van een rasoptimist •

Naast geluk en plezier krijgt iedereen in zijn leven ook te maken met tegenslag en verlies. Daar hoef je niets voor te doen, dat krijg je gratis en voor niks voor je kiezen. Wat je wel kunt doen, is leren hoe je ermee om kunt gaan. Jörgen Raymann vertelt over hoe hij ermee omgaat en welke manieren hij heeft gevonden om op succesvolle manier op staan en verder te gaan. Koos de Wilt tekende de ervaringen en lessen op. Het boek verscheen in 2017 bij uitgeverij Lebowski.

MUZIEKBOEK - De magie van de maestro • ‘Conducting is like making love to a hundred people’, zei Leonard Bernstein ooit. Topdirigenten zoals Bernstein weten precies die snaar te raken. Hij haalt het beste uit zijn orkestleden en transformeert dit naar een betoverende publiekservaring. Talent, kennis en ervaring zijn dan wel voorwaarden voor succes, maar komen pas tot leven door bezieling. Dirigent en juryvoorzitter van het tv-programma Maestro Vincent de Kort onderzoekt samen met journalist Koos de Wilt hoe er synergie kan ontstaan tussen de intenties van de componist, de leiding van de dirigent en het talent van de musici. Kortom, hoe bedrijven grote dirigenten magie met hun orkest? Het boek verschijnt in 2020/21 bij Q Uitgevers.

KINDERBOEK

Het grote Rijksmuseum voorleesboek 

Samen met de 25 beste Nederlandse en Vlaamse kinderboekenschrijvers stelde Koos een kinderboek samen met nieuwe verhalen bij de meesterwerken van het Rijksmuseum. Niet weer kunsthistorische verhalen die op de hurken worden verteld, maar nieuwe verhalen.

Koos de Wilt had het idee en stelde het boek samen in samenwerking met het Rijksmuseum. Het kinderboek verscheen bij de opening van het museum in 2013. Inmiddels zijn meer dan 40 duizend exemplaren verkocht van het boek (10e druk). 

De opvolger 'Het grote Rembrandt voorleesboek' verscheen in 2018 en heeft inmiddels de tweede druk.

MANAGEMENTBOEK Alles Transactie •

Interacties en transacties zijn als ademhalen. Je doet het de hele dag, het gaat meestal goed en je staat er verder niet zo bij stil. Feitelijk zijn het transacties als je een berichtje stuurt, iets koopt in een winkel, online een vliegticket boekt of inlogt op social media. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen? En hoe zit het met vertrouwen in een tijd van schandalen over datalekken, beïnvloeding van verkiezingen, de zorgen over privacy en het onvermogen van sociale platforms om op een veilige manier met onvoorstelbaar grote hoeveelheden data om te gaan? Ontwikkeld en geschreven met de ondernemers achter Innopay. Verscheen in 2018 en werd in 2019 'Managementboek van het jaar'. 

MANAGEMENTBOEK Bouw een succesvolle marktplaats •

Dit boek is voor avontuurlijke ondernemers die de nieuwe Airbnb of Uber in hun markt willen worden. Het laat zien hoe je stap voor stap een nieuwe marketplace ontwikkelt, zowel groot als klein, van idee tot succes. Koos de Wilt was mede-auteur van het boek dat september 2020 verschijnt bij Boom Management Impact.

MANAGEMENTBOEK over jong teamleiderschap •

Op zijn 23ste gooide hij zichzelf voor de leeuwen als teamleider van het Nuon Solar Team. Van de ene op de andere dag was hij verantwoordelijk voor een goed functionerend team, het winnen van de race en de toekomst van de stichting. Hij had er enorm veel zin in, maar vond het ook razend spannend. Na een turbulent jaar is het team wereldkampioen zonneracen geworden in Zuid-Afrika.

Missie volbracht? Voor teamleider Jelle van der Lugt nog niet. Alle ervaringen en kennis die hij opdeed tijdens het NuonSolar Team wil hij doorgeven aan jonge teamleiders om ze het zelfvertrouwen te geven samentopprestaties te leveren.

Het boek is speciaal voor jonge teamleiders en heeft als kernboodschap: ‘ontdek de zekerheden achter de leiderschapsbeginselen die je het zelfvertrouwen geven een goed team te bouwen’. Verschijnt in 2020/21 bij Business Contact.

kaft bouw.png
IMG_1042_bewerkt.jpg
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle