top of page

Koos is schrijfcoach

Koos begeleidt professionals bij het schrijven van hun eigen boek. Dat wil zeggen bij het ontwikkelen van het concept, bij de research, de positionering, het daadwerkelijke schrijven en eindredactie. Ook het uitgeven en uitgeefproces behoort daar eventueel bij. Koos hielp ondernemers bij het schrijven van managementboeken, bekende Nederlanders bij het beschrijven van hun levensverhaal en kunstenaars bij het beschrijven van hun passie. Zie hieronder een paar voorbeelden. Meer weten? Bel voor een kennismaking 06 543 747 92 of mail koos@koosdewilt.com

kaft bouw.png

Bouw een succesvolle marktplaats •

[2020 - management/digital economy]

 

Dit boek is voor avontuurlijke ondernemers die de nieuwe Airbnb of Uber in hun markt willen worden. Het laat zien hoe je stap voor stap een nieuwe marketplace ontwikkelt, zowel groot als klein, van idee tot succes. Koos de Wilt was co-auteur van het boek dat september 2020 verscheen bij Boom Management Impact.

Gouden-Vrouwen_3D_small_image.png

Gouden vrouwen van de 17de eeuw

[2020 - kunstboek/leiderschap]

 

Het boek verenigt 34 opmerkelijke kunstvrouwen in één boek, geschreven door studenten van de UvA. Het boek is het resultaat van het vak ‘We schrijven een boek’ van dr. Judith Noorman, docent Vroegmoderne Kunstgeschiedenis. Een keuzevak van de bachelor Kunstgeschiedenis waar studenten inhoudelijk leerden over de rol van zeventiende-eeuwse vrouwen in de Nederlandse (kunst)geschiedenis en hoe een boek te schrijven en redigeren. Het vak werd uitgeroepen tot winnaar van de FGw Onderwijsprijs 2020 als het meest vernieuwende vak van de Faculteit der Geesteswetenschappen.
Koos gaf een college 'boek maken' aan de studenten. Daarnaast presenteerde hij de  boekpresentatie in het Rijksmuseum waarbij eerste exemplaren werden uitgereikt aan drie topvrouwen in de kunst: Hendrikje Crebolder (Rijksmuseum), Emilie Gordenker (Van Gogh Museum) en Martine Gosselink (Mauritshuis).

boekflipped2.18ca8416.png
IMG_1042_bewerkt.jpg

Alles Transactie •

[2018 - management/digital economy]

Interacties en transacties zijn als ademhalen. Je doet het de hele dag, het gaat meestal goed en je staat er verder niet zo bij stil. Feitelijk zijn het transacties als je een berichtje stuurt, iets koopt in een winkel, online een vliegticket boekt of inlogt op social media. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen? En hoe zit het met vertrouwen in een tijd van schandalen over datalekken, beïnvloeding van verkiezingen, de zorgen over privacy en het onvermogen van sociale platforms om op een veilige manier met onvoorstelbaar grote hoeveelheden data om te gaan? Ontwikkeld en geschreven met de ondernemers achter Innopay. Verscheen in 2018 en werd in 2019 'Managementboek van het jaar'. 

FullSizeRender_edited.png

Raymann zoekt raad - Levenslessen van een rasoptimist •

[2016 - leiderschap/biografie]

 

Naast geluk en plezier krijgt iedereen in zijn leven ook te maken met tegenslag en verlies. Daar hoef je niets voor te doen, dat krijg je gratis en voor niks voor je kiezen. Wat je wel kunt doen, is leren hoe je ermee om kunt gaan. Jörgen Raymann vertelt over hoe hij ermee omgaat en welke manieren hij heeft gevonden om op succesvolle manier op staan en verder te gaan. Koos de Wilt tekende de ervaringen en lessen op. Het boek verscheen in 2017 bij uitgeverij Lebowski.

kaft vincent 2.png

De magie van de maestro •

[2019 - leiderschap/klassieke muziek]

 

‘Conducting is like making love to a hundred people’, zei Leonard Bernstein ooit. Topdirigenten zoals Bernstein weten precies die snaar te raken. Hij haalt het beste uit zijn orkestleden en transformeert dit naar een betoverende publiekservaring. Talent, kennis en ervaring zijn dan wel voorwaarden voor succes, maar komen pas tot leven door bezieling. Dirigent en juryvoorzitter van het tv-programma Maestro Vincent de Kort onderzoekt samen met journalist Koos de Wilt hoe er synergie kan ontstaan tussen de intenties van de componist, de leiding van de dirigent en het talent van de musici. Kortom, hoe bedrijven grote dirigenten magie met hun orkest? Het boek verscheen in 2020/21 bij Q Uitgevers.

LUGT_Teamleider_3D_edited.png

Het boek voor jonge teamleiders

[2020 - management/leiderschap]

 

Op zijn 23ste gooide hij zichzelf voor de leeuwen als teamleider van het Nuon Solar Team. Van de ene op de andere dag was hij verantwoordelijk voor een goed functionerend team, het winnen van de race en de toekomst van de stichting. Hij had er enorm veel zin in, maar vond het ook razend spannend. Na een turbulent jaar is het team wereldkampioen zonneracen geworden in Zuid-Afrika.

Missie volbracht? Voor teamleider Jelle van der Lugt nog niet. Alle ervaringen en kennis die hij opdeed tijdens het NuonSolar Team wil hij doorgeven aan jonge teamleiders om ze het zelfvertrouwen te geven samentopprestaties te leveren.

Het boek is speciaal voor jonge teamleiders en heeft als kernboodschap: ‘ontdek de zekerheden achter de leiderschapsbeginselen die je het zelfvertrouwen geven een goed team te bouwen’. Verscheen in 2020/21 bij Business Contact.

Scherm­afbeelding 2023-02-12 om 09.45.32.png
bottom of page