Wout Withagen, Joost Gielen

coauteurs Koos de Wilt en Koen Verstraten

Bouw een succesvolle online marktplaats
Handboek voor entrepreneurs en intrapreneurs

Dit boek is voor avontuurlijke ondernemers die de nieuwe Airbnb of Uber in hun markt willen worden. Het laat zien hoe je stap voor stap een nieuwe marketplace ontwikkelt, zowel groot als klein, van idee tot succes. Koos de Wilt was mede-auteur van het boek dat september 2020 verschijnt bij Boom Management Impact.

Heb jij een geweldig idee voor de nieuwe Airbnb of Uber van jouw markt? Wil je echt wat doen met deze ambitie of werk je al aan een platform? Bouw een succesvolle online marktplaats is hét boek over marketplaces geschreven door ondernemers die alle valkuilen hebben gezien en echte successen hebben geproefd. Het neemt je mee langs alle fases van het bouwen van een succesvolle marketplace. Van het hebben van een geweldig idee, het analyseren en het valideren ervan, het vinden van de mensen en de middelen, het technisch realiseren, het voeren van de marketing en het activeren van de marketplace tot en met het opschalen van de organisatie.

 

Heeft jouw idee voor een online marketplace kans van slagen? Ontdek het zelf...

Elke stap wordt vlotjes en zeer zorgvuldig beschreven. De auteurs putten daarbij uit de waardevolle ervaringen van de oprichters van Catawiki, Werkspot, YoungOnes en Peerby maar ook een corporate als Centraal Beheer. Het boek staat boordevol eigen successen én mislukkingen en bevat de beste lessen van de winnaars in de markt. Het boek zorgt ervoor dat je op een positieve maar realistische manier alles onderzoekt en uitvindt en gaandeweg steeds meer risico’s uitsluit.

 

Het boek is goudeerlijk: de kans dat jij de wereldwijde marktplaats kunt maken is misschien niet heel groot, maar je kunt je geweldige idee wel zo afpellen en stukje bij beetje uitproberen dat je in ieder geval alle mogelijkheden tot de bodem hebt onderzocht.

Het boek is geen garantie voor succes, maar zonder de inzichten uit dit boek geen succes.

Joost Gielen is oprichter van Werkspot.nl, de grootste marketplace voor klussen in en om het huis. Wout Withagen is directeur en mede-eigenaar van Freshheads, het bureau dat start-ups en corporates helpt bij het versnellen van digitale innovatie en het realiseren van online platforms.

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle