Koos werkt voor musea

Binnen een netwerk van specialisten mag ik werken voor de meest uiteenlopende musea in Nederland. Het gaat dan bijvoorbeeld om het vinden van een nieuwe positionering en het helpen bij het invullen ervan. Daarnaast ben ik berokken bij het schrijven van visieplannen, tentoonstellingsconcepten, catalogi, boeken, films, website content etc. Meer weten? Stuur een e-mail naar Koos: koos@koosdewilt.com

kaft scheepvaart.png

Magazine maken voor Het Scheepvaartmuseum

's Lands Zeemagazijn houdt tussen die vier grote muren vele mooie verhalen verborgen. In Zeemagazijn, het magazine van Het Scheepvaartmuseum, ontdek je een aantal van deze verhalen. Voor het museum maak en schrijf ik het magazine Zeemagazijn voor de relaties van het museum.

TV-serie over roofkunst in musea

Presentator Erik Dijkstra gaat op zoek naar het echte verhaal achter kunstobjecten waar een luchtje aan zit. Hij spreekt met museumdirecteuren, kunstkenners, politici en andere belanghebbenden om erachter te komen of sommige van onze pronkstukken niet terug moeten naar de plek waar ze ooit zijn geroofd. Regie is van Hans Pool en het scenario is van Hanna van Niekerk & Koos de Wilt. Productie van Hazazah in opdracht van BNNVARA.