top of page
cover_UDYQRU5FX.png

Karl Guha, Bestuursvoorzitter Van Lanschot Kempen

‘JE KUNT DINGEN PAS ECHT VERANDEREN ALS JE VERDER KIJKT’

De ware betekenis van ‘wealth’ zit ‘m niet alleen in geld. Dat is natuurlijk belangrijk, het maakt dingen mogelijk, maar het woord ‘samenleving’ hoort er ook bij. Het gaat er om dat je rekening houdt met anderen en de verschillen tussen mensen waardeert. Dan wordt samenleven mogelijk en dat brengt uiteindelijk geluk. Samenleven is niet gratis, je moet daar inkomen voor verwerven en belasting voor betalen. Onze hoge standaard van leven in Nederland is indrukwekkend, dat geldt ook voor wat we hier hebben gespaard. De vraag is hoe je daar op een duurzame manier mee omgaat, dat gaat over de lange termijn. Met alleen met tactische oplossingen pak je de echte problemen niet aan. Je kunt dingen pas echt veranderen als je verder kijkt. Deze visie zit in ons DNA, al sinds 1737. We koesteren dat.

 

'Het begint allemaal met de verantwoordelijkheid van het individu. Dat geldt zeker ook voor de opbouw en behoud van vermogen.'

Van Lanschot Kempen is nu de naam waaronder we wealth management op deze manier invullen. Wij zorgen voor bescherming tegen een regenachtige dag. Voor de hele markt, van onze institutionele klanten bij Kempen, private banking klanten bij Van Lanschot tot de instromende klanten voor Evi van Lanschot. Technologie wordt daarbij steeds belangrijker. Op zich niets nieuws, want technologisering bestaat al sinds het stenen tijdperk, het verschil is nu dat artificial intelligence onze rol kan overnemen. Wij moeten ermee leren samenwerken en daarbij juist onze menselijkheid bewaren. Technologie moet mensen dienen en niet omgedraaid. Met techniek kunnen we productiever zijn, en ook relevanter en persoonlijker. Want uiteindelijk blijft het in ons vak gaan over mensenwerk. 

 

Het begint allemaal met de verantwoordelijkheid van het individu. Dat geldt zeker ook voor de opbouw en behoud van vermogen. In deze tijd met lage rente, lage groei, vergrijzing, toenemende eigen verantwoordelijkheid voor zaken als pensioen en zorg, moet je je eigen verantwoordelijkheid nemen. Maar je staat er niet alleen voor. Als gespecialiseerde wealth manager bieden wij onze klanten het vakmanschap, de toewijding en de gedrevenheid die zij zoeken om hun dromen waar te maken, en hun toekomst zeker te stellen.

 

Holland Herald, 2017

 

bottom of page