Suzette: ‘Onder de grond zie je een wonderlijke uitwisseling en samenwerking in plaats van strijd. Dat wil ik laten zien.’
IMG_7909.jpeg
Diane: ‘ ‘Ik weet uit eigen ervaring en ook uit onderzoek dat we op lange termijn blij worden door elkaar te helpen, niet door elkaar de kop in de slaan en alleen maar spullen te verwerven waarmee je maar heel kort blij bent. Door te helpen wordt een gelukshormoon aangemaakt’’

Wandeling met Diane van der Marel van MiaP en kunstenaar Suzette Bousema

Natuur is samenwerken

 Op naar de enorme afdrukken van foto’s van ondergrondse schimmels op grote vlaggendoeken. Kunstenaar Suzette Bousema en Diane van der Marel van MiaP hebben stevige wandelschoenen aan en kiezen een van de glooiende beukenlanen op de Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug omhoog. Gedurende de wandeling door de Kaapse Bossen vlakbij Doorn wandelen we langs de kunstwerken. Wat is de waarde van deze kunst?

Tekst & beeld van Koos de Wilt voor COLLECT

 

IMG_7901.jpeg
Wat ik ermee hoop te bereiken is dat mensen, door iets moois te zien, zich gaan afvragen wat de wereld is waarop we staan en niet wegklikken, zoals ze misschien wel doen als ze depressieve berichtgeving lezen over het milieu dat kapot gaat. 
IMG_7882.jpeg
Onder de grond zie je een wonderlijke uitwisseling en samenwerking in plaats van strijd. Dat wil ik laten zien.’
IMG_7943.jpeg
IMG_7865.jpeg
In samenwerking met Natuurmonumenten wilde ik de symbiose tussen planten en bomen boven de grond en de schimmels eronder laten zien, de zogenoemde mycorrhiza.
IMG_7938.jpeg
IMG_7927.jpeg
De Kaap op, een toren van 25 meter hoog waarbij je uitkijkt over de hele Utrechtse Heuvelrug.
IMG_7926.jpeg
IMG_7940.jpeg