top of page
served.png

Verhalen voor de Rabobank

In de afgelopen jaren schreef ik veel verhalen en interviews voor Wijzer, het private banking magazine van de Rabobank. Hieronder een selectie van de bijzondere, persoonlijke verhalen van bijzondere mensen. Klik door om ze verder te lezen...

HET FINANCIËLE DNA VAN BEKENDE NEDERLANDERS

Wat denken bekende Nederlanders als Hanneke en Gijs Groenteman, Jörgen Raymann en Marion Bloem over geld verdienen en hoe gaan ze ermee om?

Scherm­afbeelding 2023-07-03 om 17.45.16.png

OPKOMST VAN PRIVÉMUSEA

Ze schieten als paddestoelen uit de grond: privémusea. Waarom besluiten zakenmensen en kunstenaars zelf musea op te richten? Waarom werd bijvoorbeeld Voorlinden en Tempelhof gebouwd? 

DE KUNSTCOLLECTIE VAN DE RABOBANK

De Rabobank heeft een lange traditie van ondersteunen van kunstenaars. Een van de kunstenaars in de collectie is Fernandes Castillo. Wat zegt zijn beeld van de Tank Man?

BIOLOGISCH BOEREN VOLGENS VADER EN ZOON •

De zoon probeert zaken te doen met biologische boeren en de vader heeft een lange carrière in de bioindustrie die lange tijd als voorbeeld gold voor de rest van de wereld.

Schermafbeelding 2020-10-06 om 17.51.14.
Schermafbeelding 2020-10-06 om 17.51.26.

ATELIERBEZOEK BIJ DESIREE DOLRON

Ze is een van de meest gewaardeerde fotografen van deze tijd en haar werk bevindt zich in belangrijke collecties, waaronder die van de Rabobank. Hoe komt zijn tot haar werk? Een bezoek aan het atelier van Desirée Dolron?

CONCEPTUELE KUNST 

De geschiedenis van de conceptuele kunst en waarom het past binnen de collectie van de Rabobank.

LEIDINGGEVEN VOLGENS DIRIGENT VINCENT DE KORT 

Er zijn de nodige overeenkomsten tussen het leidinggeven aan een bedrijf of een organisatie en aan een orkest. Een gesprek erover met de voorzitter van Maestro, de dirigent Vincent de Kort.

DE KUNSTCOLLECTIE VAN DE RABOBANK

De Rabobank heeft een lange traditie van ondersteunen van kunstenaars. Verily Klaassen is hoofd Kunstzaken en met de artist in resicence Lucas De Man praat ze over het belang van de collectie voor de bank

ATELIERBEZOEK BIJ NAVID NUUR

Wat is het pad van de Iraanse kunstenaar Navid Nuur, een van de kunstenaars die is opgenomen in de collectie van de Rabobank.

LEVEN TUSSEN KUNSTENAARSCHAP EN KOOPMANSCHAP •

Hoe wist Jan des Bouvrie om te gaan met het zijn van een zakenman en zijn kunstenaarsziel?

ATELIERBEZOEK BIJ JOEP VAN LIESHOUT •

Al meer dan twintig jaar heeft Atelier van Lieshout een grote productie op het grensvlak van kunst, design en architectuur. Een gewone onderneming dus?

ATELIERBEZOEK BIJ FOLKERT DE JONG •

Na de Rijksakademie maakte de kunstenaar een kickstart. Zijn kunst was zeer gewild in Nederland en het buitenland. Daarna werd het wat minder en weer erna vond hij zichzelf opnieuw uit. Wat doet dat met Folkert de Jong?

ATELIERBEZOEK LUCAS DE MAN •

Hij is kunstenaar, maar ook tv-presentator, theatermaker, regisseur, conceptontwikkelaar. Als artist in residence onderzoekt hij wat een bank eigenlijk is en wie de mensen zijn die er werken.

ONDERNEMEN MET TWEE VINGERS 

Joost kan maar twee vingers bewegen en hij kan praten, heel goed praten. Hij is ook ondernemer, nooit opgeeft en doorgaat tot het gaatje. 

DE KUNST VAN KOEN DELAERE 

De Zeeuwse kunstenaar Koen Delaere werkt in het verre Los Angeles. Een gesprek in zijn atelier over hoe het zo is gekomen om kunstenaar te worden, wat het betekent om het te zijn en hoe kunst eigenlijk ontstaat.

Scherm­afbeelding 2023-02-12 om 09.45.32.png
bottom of page