Koos over Rembrandt

De jonge Rembrandt en de late. De kunstenaar en de ondernemer. De gouden jaren en de jaren van grote tegenslag. De betekenis van de etsen en van vrouwen zijn werk. Kunsthistoricus Koos de Wilt maakte een documentaire over de zakelijke Rembrandt van Rijn (1606-1669) en schreef er een managementboek over. Ook maakte hij een kinderboek over de kunstenaar, schreef de digitale content voor het Rijksmuseum over de Late Rembrandt en de content van de website van Museum het Rembrandthuis. Koos schrijft regelmatig over de meester en geeft lezingen over Rembrandt als zakenman, als vernieuwer, als Amsterdammer en als bijzondere representant van de Gouden Eeuw. Hieronder een paar voorbeelden. Meer weten, stuur een e-mail naar Koos: koos@koosdewilt.com

2019-03-12 15.16.46.jpeg

WANDELING JONGE REMBRANDT

Maan de wandel met curator Christiaan Vogelaar door het Leiden van de jonge Rembrandt 

RADIO INTERVIEW DE NIEUWE REMBRANDT

Met Jan Six op bezoek bij Jörgen Raymann over ij Jurgen  

documentaire REMBRANDT INC. Voor AVRO maakte Koos samen met Hans Pool de documentaire Rembrandt Inc. over de zakelijke kant van de meester.

ManagementboekREMBRANDT INC. Voor uitgeverij Nieuw Amsterdam schreef Koos een managementboek over Rembrandt als zakenman (genomineerd Managementboek van het Jaar).

Reportage

DE VROUWEN VAN REMBRANDT  Voor Holland Herald een verhaal over hoe de grote liefdes van Rembrandt zijn werk hebben bepaald.

REMBRANDTS VOORLEES

BIJBEL 

Voor Museum het Rembrandthuis stelde Koos een kinderboek samen over Rembrandts 

Bijbelse.etsen.

SCHRIJVEN WEBSITE VAN MUSEUM HET REMBRANDTHUIS 

Voor Museum het Rembrandthuis schreef Koos de verhalen over de persoon van Rembrandt, zijn werk en de collectie collectie van het museum. 

REMBRANDT LEZINGEN 

Regelmatig geeft Koos lezingen over Rembrandt als kunstenaar, als zakenman en over de Gouden Eeuw. Bel Koos 06 - 543 747 92.

LATE REMBRANDT ONLINE

Voor de hoofdsponsor KPN van de tentoonstelling  over de late Rembrandt beschreef Koos de werken die de essentie vormen van de de kunstenaar in zijn latere leven. Voor 5IVE (Winnaar Sponsorring 2015, Kunst & Cultuur).

REMBRANDT DE ENTREPRENEUR 

In het kader van een lezing over wat wij kunnen leren van Rembrandt en de Gouden Eeuw bij Avery Dennison.

REMBRANDT EN TEGENSLAG 

Hoe ging Rembrandt van Rijn gedurende zijn leven om met zakelijke en persoonlijke tegenslag?

ZAKENLESSEN UIT DE KUNST

Samen met een aantal deskundigen schreef Koos het boek over de zakelijke kant van de grootste kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. In dit boek 18 verhalen van grote kunstenaars. Geschreven in opdracht van de Bankgiro Loterij .

THINK LIKE REMBRANDT   

In het boek Think Like an Artist Don't Act Like One een levensles van Rembrandt.  

DE NACHTWACHT OP HET REMBRANDTPLEIN  Interview met de Russische beeldhouwer van het beeld van de Nachtwacht op het Rembrandtplein.

HET GEHEIM VAN DE LATE REMBRANDT 

Hoe herken je de uniekheid van de late Rembrandt volgens de twee Rembrandtdeskundigen van het het Rijksmuseum Amsterdam?

HET HOLLAND VAN REMBRANDT •

Voor KLM schreef Koos een verhaal over waar je Rembrandt nog daadwerkelijk kunt ervaren.

REMBRANDT DE ETSE

Voor de grote tentoonstelling over zijn etsen schreef Koos over Rembrandts unieke kwaliteiten als etser.

HET AMSTERDAM VAN REMBRANDT - EEN STADSWANDELING 

Koos gidst groepen door het Amsterdam dat Rembrandt heeft gekend. Maak kennis met Rembrandt de zakenman, de kunstenaar en de Amsterdammer.

REMBRANDTS NAAKTE WAARHEID 

Voor Museum het Rembrandthuis deed Koos redactiewerk voor het boek bij een tentoonstelling.

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle