Kinderboeken

van Koos

Kinderboeken in opdracht en in samenwerking met het Rijksmuseum, Museum het Rembrandthuis en de film De wilde stad. Sommige samen met beroemde kinderboekenschrijvers Jan Paul Schutten, Bibi Dumon Tak, Koos Meinderts, Joke van Leeuwen n Sjoerd en Margje Kuypers. 

REMBRANDTS VOORLEESBIJBEL Als je naar de etsen van Rembrandt kijkt, zie je altijd ooggetuigen van de verhalen uit de Bijbel. Bekende kinderboekenschrijvers vertellen de Bijbelverhalen vanuit hun perspectief. Koos de Wilt had het idee en stelde het boek samen in samenwerking met Museum het Rembrandthuis. (verscheen eind 2014).

HET GROTE REMBRANDT VOORLEESBOEK •

In opdracht het Rijksmuseum maakte ik met geweldige kinderboekenschrijvers de opvolger van het Grote Rijksmuseum voorleesboek. Nieuwe verhalen bij de meesterwerken van Rembrandt van Rijn (verscheen in 2019) 

HET GROTE RIJKSMUSEUM VOORLEESBOEK Samen met de 25 beste Nederlandse en Vlaamse kinderboekenschrijvers maakte ik een boek met nieuwe verhalen bij de meesterwerken van het Rijksmuseum. Niet weer kunsthistorische verhalen die op de hurken worden verteld, maar nieuwe verhalen. Inmiddels de 7e druk. Koos de Wilt had het idee en stelde het boek samen in samenwerking met het Rijksmuseum (verscheen in 2013).

DE KAT IN DE WILDE STAD •

In opdracht van de makers van de film De Wilde Stad schreef ik het boek De kat in de wilde stad. In het verhalenboekje 24 belevenissen van de stadskat Abatutu met stadsdieren. Het boek verschijnt begin 2018 bij Rubinstein. 

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle