top of page
vivenda

Vivenda magazine 

Hét platform van tophuizen in Nederland

Van 1993 tot 2001 was Koos als uitgever en hoofdredacteur betrokken bij de ontwikkeling van Vivenda Magazine, een blad voor huizenzoekers in het hogere segment. Vivenda was het mooiste platform van tophuizen: het was een magazine, er waren tv-programma’s (Vivenda TV  bij Veronica en Kijk op Wonen bij RTL4) en er was een website. Daarnaast bestond de uitgeverij European Estate Publishers uit een groot aantal lokale makelaarsmagazines en onroerend goed HAH-kranten en De Officiële Huizenkrant met tienduizenden huizen die te koop stonden. De media vertegenwoordigden samen een rijk offline en online platform van vraag en aanbod waarbij mensen die een huis zochten - zowel koop als huur - en aanbieders elkaar op een makkelijkere en plezierigere manier konden vinden. 

Een huis zoeken is spannend, leuk, maar soms ook heel eng! En aangezien je gemiddeld maar eens in de zeven jaar een huis koopt, word je nooit een echte deskundige. Het is daarom vaak ook een traject dat van eerste oriëntatie tot en met de koop soms wel een paar jaar duurt. In die fase heb je behoefte aan vertrouwen, zekerheid en gedegen informatie. Half jaren negentig was dat een blad: Vivenda.

 

Vivenda was een up market magazine van droomhuizen. Het was ook een vraag & aanbod website, een televisieprogramma en een community waar vraag en aanbod samenkwamen.

 

De redactieformule speelde in op de dromerijen over droomhuizen. Dus: hoe wonen andere mensen, hoe zien huizen aan de andere kant van het land eruit en wat kosten ze? Hoe kun je rijk worden met je eigen huis, hoe pak je het zoeken slimmer aan en hoe zien geslaagde projecten eruit? Daarnaast veel redactionele aandacht voor ‘feel good’-onderwerpen en items over je thuis voelen. Met een kleine redactionele bezetting en met een groot netwerk van freelance journalisten en fotografen zette Koos het blad op. Het blad kreeg een oplage van zo’n 35.000 exemplaren.

cover_UAI7T2BA98.png
cover_UGVYYVKRUR.png
cover_U6RZASQWBD.png
cover_U1YNCNM36P.png
Scherm­afbeelding 2023-02-12 om 09.45.32.png
bottom of page