De weg naar succes

Managementboek over allochtone vrouwen op weg naar succes

Voor het boek De weg naar succes interviewde ik 18 allochtone vrouwen op hun weg naar succes. Daarnaast had ik gesprekken met vier prominente Nederlanders over hun werkervaringen met deze vrouwen. 

Nederland telt ruim 830.000 niet-westers allochtone vrouwen. Dat is ongeveer tien procent van de totale Nederlandse vrouwelijke bevolking. Van hen bevindt 79 procent zich in een kansarme dan wel kwetsbare positie als het gaat over de mate van participatie aan de Nederlandse samenleving. Maar er is ook een steeds groter wordende groep jonge allochtone vrouwen die niet te stoppen is. Zo blijken allochtone meisjes met een diploma vaker dan autochtone meisjes door te stromen naar vervolgonderwijs. Ze kiezen dan bovendien vaker dan autochtone vrouwen voor de hoogst mogelijke vervolgopleiding met goede carrièrekansen. Koos de Wilt interviewde 18 vrouwen op weg naar hun succes.

 

Er is een steeds groter wordende groep jonge allochtone vrouwen die niet te stoppen is.

‘De weg naar succes’ is een boek over de professionele ambities van carrièrevrouwen die naast Nederlander ook Turks, Marokkaans, Surinaams, Chinees, Burundisch, Iranees of bijvoorbeeld Pools zijn. Wat hebben zij gedaan om hun weg te vinden en succesvol te zijn in hun werk? En hoe maken ze gebruik van hun biculturele achtergrond?

In ‘De weg naar succes’ geven Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER), Harry Starren (directeur managementcentrum De Baak), powerfeministe Heleen Mees en Tineke Bahlmann (econoom en lid van het Commissariaat van de Media) hun visie op hun ervaringen met biculturele professionals.

 

Lees hier de interviews over allochtone vrouwen op weg naar succes met Alexander Rinnooy Kan, Tineke Bahlmann, Heleen Mees en Harry Starren

1.png
photo 2.jpg
FDCNE0194.jpg

NRC Handelsblad over De weg naar succes

'De weg naar succes is moeizaam. Een lijdensweg soms. Maar wel de moeite waard. Dit is niet de boodschap van een somber zelfhulpboek, maar de rode draad van een bundel portretten van carrièrevrouwen met verschillende culturele achtergronden.’

IMG_2307.jpg
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle