Wie is Koos?

Foto: Arjan Bronkhorst

Koos de Wilt werd opgeleid tot jurist en kunsthistoricus. Hij werkt nu als journalist, auteur en cultureel ondernemer. Hij was jaren actief als creatief directeur in de uitgeverijwereld en als directeur van een culturele instelling. De Wilt heeft verschillende publicaties over kunst en management op zijn naam staan. De brede achtergrond leverde Koos zijn niche op waarbij het zakelijke, culturele en publieke samenkomen. Zijn mediaprojecten bevinden zich meestal op dit snijvlak. Zijn werk is generalistisch, verbindend, ter zake kundig, creatief en verrassend van perspectief, in stijl en in uitvoering.   

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

Foto: Saar de Wilt

'The job as a writer is making sense out of life' - Robert McKee 

 

In Rotterdam studeerde hij af als privaatrechtelijk jurist (EUR). Hij begon in de advocatuur en stapte over naar de wereld van media en communicatie en deed wat opleidingen op het gebied van marketing en communicatie. Daarmee zette hij magazines, tv-programma’s en websites op in de wereld van onroerend goed media.

In 2001 ging hij kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte ondertussen meer én andere media, meestal met een zakelijke en/of culturele insteek. In 2005 werd hij kunsthistoricus, werd directeur van een culturele instelling en maakte daarnaast journalistieke producties, digital copymagazines, boeken  en documentaires en televisieseries.


Koos woont in Amsterdam met Winnie Moltmaker en hun dochter Saar en hond Tobi. Meer weten? Bel   (06 - 543 747 92) of stuur een e-mail (koos@koosdewilt.com

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle