Wie is Koos? 

IMG_9941.jpeg
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Flag_of_United_Kingdom_-_Circle-128.png

Foto: Saar de Wilt

Ik kom uit een Vlaardingse no-nonsense supermarktfamilie. Studeerde af als jurist in Rotterdam en veel later als kunsthistoricus in Amsterdam. Voor even was ik advocaat en daarna lange tijd uitgever en hoofdredacteur van diverse media. De laatste twee decennia werk ik zelfstandig als conceptontwikkelaar, mediamaker, journalist, schrijver, spreker en presentator. Met een brede achtergrond probeer ik steeds het zakelijke, culturele, ecologische en het persoonlijke te verbinden.

Er is geen weg. Die maak je zelf. Door te gaan.
 

In Rotterdam studeerde ik af als privaatrechtelijk jurist aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik begon in de advocatuur en stapte al snel over naar de wereld van media en communicatie en deed wat opleidingen op het gebied van marketing en communicatie. Daarmee zette ik magazines, tv-programma’s en websites op, vooral in de wereld van onroerend goed media. Op mijn zesendertigste ging ik kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte meer en andere media, vooral met een meer zakelijke en/of culturele insteek. Op mijn veertigste studeerde ik af als kunsthistoricus, werd directeur van een culturele instelling en ging daarnaast aan de slag met nieuwe projecten waarbij ik steeds verbindingen probeerde te leggen tussen het persoonlijke, culturele en zakelijke. Ik maakte en schref boekenjournalistieke productiesmagazines, digitale media, documentaires, televisieseries, lezingen en podcasts. Ik werk daarbij met leuke klanten.


Ik woon in Broek in Waterland met Winnie Moltmaker en onze dochter Saar en hond Tobi. Meer weten? Bel (06 - 543 747 92) of stuur een e-mail koos@koosdewilt.com