De wilde stad van Abatutu


Dit is Abatutu, nu nog een relatief onbekende, ietwat mollige kat, maar aan het eind van het jaar verandert dat. In november komt de film De Wilde Stad uit, de langverwachte opvolger van de gelauwerde bioscoophit De Nieuwe Wildernis. Alles wijst erop dat de nieuwe film weer een succes gaat worden. En Abatutu dus beroemd! De Wilde Stad laat het wonderlijke ecosysteem zien van dieren in de grote stad. In de film is Abatutu de verteller. We ervaren Amsterdam door zijn ogen en maken kennis met de brutale kijk van een eigenwijze kat.

In opdracht en samen met de producent schrijf ik op dit moment een vermakelijk boekje over de belevenissen van Abatutu met de dieren van Amsterdam. We maken kennis met ratten, muizen, reigers, meerkoeten, eekhoorns en dieren als een vleermuis, een alligator en een vos. We leren zo de stad, die zo graag een wereldstad wil zijn, op een nieuwe manier kennen. Tegelijkertijd zien we de bijzondere karaktereigenschappen van de stadse dieren. En vaak blijken het eigenschappen te zijn die naadloos passen bij de stronteigenwijze bijzonderheden van de tegenwoordige Amsterdammers.

Kijk hier verder: https://www.koosdewiltconcept.nl/de-avonturen-van-abatutu-2017

75 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle