Over de magie van leiding geven


‘Conducting is like making love to a hundred people’, zei Leonard Bernstein ooit. Topdirigenten zoals Bernstein weten precies die snaar te raken. Hij haalt het beste uit zijn orkestleden en transformeert dit naar een betoverende publiekservaring. Talent, kennis en ervaring zijn dan wel voorwaarden voor succes, maar komen pas tot leven door bezieling. Dirigent en juryvoorzitter van het tv-programma Maestro Vincent de Kort onderzoekt samen met journalist Koos de Wilt hoe er synergie kan ontstaan tussen de intenties van de componist, de leiding van de dirigent en het talent van de musici. Kortom, hoe bedrijven grote dirigenten magie met hun orkest?

In de vele verhalen en anekdotes komen dirigenten als Gergiev, Haitink, Jansons, Harnoncourt

Bernstein en vele anderen voorbij.Dit boek is geschreven door de dirigent Vincent de Kort en journalist Koos de Wilt. Vincent reist de wereld over als gastdirigent van gerenommeerde symfonieorkesten en operahuizen over de hele wereld. Na een carriëre als cellist studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard, Mariss Jansons en Ilya Musin en was assistent van Bernard Haitink, William Christie en Gennady Rozhdestvensky. Koos de Wilt schrijft boeken, reportages en interviews. Daarnaast ontwikkelt hij concepten en films op het snijvlak van business, cultuur en wat die wereld verder bezighoudt. Koos is van opleiding kunsthistoricus en jurist.

Het boek verschijnt oktober 2017 bij Uitgeverij Q

26 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle