Een goed verhaal...

Fietste met Winnie langs Café 't Smalle vannacht. Alweer zes jaar geleden mocht ik met Eric Verweij een boekje maken voor dit icoon onder de grachtengordelkroegen. 't Smalle was indertijd in toeristenboekjes gekomen met het verhaal dat hier de locals kwamen. Met als gevolg dat die plaatselijke klanten op sommige uren een beetje werden weggedrukt. Maar ja, alles verdwijnt. En toch, wat ik vannacht ervoer was wat Matthieu voor ogen had toen hij de kroeg overnam. Hij wilde dit gevoel behouden, een plek en mensen vasthouden die hem zoveel mooie uren hadden gebracht. Zo voelde het aan op dit zwoele moment.

Hier het verhaal van Ruth. Deze oude dame van 91 deed al jaren elke dag de bloemetjes. Ze is vier jaar geleden overleden, zo begreep ik net van het meisje dat onze drankjes bracht. Ze had het even nagevraagd aan de bar en de dame daar kende Ruth nog wel. Van vroeger...

12 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle