Vermeer vs Rembrandt

Een heerlijke discussie van een jaar geleden over wie nou eigenlijk beter is. Simon Schama (zie ook in de docu Rembrandt Inc.) neemt het op voor de import-Amsterdammer en Tracy Chevalier (zie ook in de docu Views on Vermeer) voor de Delftenaar. Rembrandt daagt je uit, zegt de historicus en Vermeer nodigt je uit, zegt de romanschrijver. Rembrandt neemt risico's om het lelijke mooi te maken en Vermeer maakt het alledaagse mooi. Heerlijk om twee Britten, in all hun Britishness, over ónze kinderen te horen praten. Alsof je laat op de avond, achter de deur, stilletjes je vader en moeder hoort praten over jou. Het is kiezen tussen The Stones (Rembrandt) en The Beatles (Vermeer, vind ik), tussen Ajax (Vermeer) en Feyenoord (Rembrandt) of tussen je vader (Rembrandt) en je moeder (Vermeer). Je móet kiezen, maar ik doe het lekker niet...

22 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle