'O, ben je die Rietveld...!'

'Zal ik dan eens een zomerhuisje voor je tekenen?', stelde Gerrit Rietveld voor aan de moeder van Hugo en Frank Brandt Corstius. 'Kun je dat dan?', antwoordde mijn moeder. 'Nou ja,' zei Rietveld wijzend naar het Rietveld Schröderhuis aan de andere kant van de straat, 'ik heb dat huis aan de overkant gemaakt.' 'O, ben je die Rietveld?!', zei mijn moeder. De architect kreeg 300 gulden voor het ontwerp.

Lees vandaag het gesprek dat ik had met Frank Brandt Corstius (82), onder andere broer van Hugo en Liesbeth en oom van Jelle en Aaf, over hun familievakantiehuisje in Petten. In Volkskrant Magazine. Foto's van Arjan Bronkhorst.

44 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle