Glimmende scooters


Voor Holland Herald mocht ik een verhaal schrijven over de Amsterdamse Grachtengordel. Over hoe dit bijzonder gevormde stukje Nederland tot stand is gekomen, over de aantrekkingskracht die het heeft op de wereld en ook op degene die er wil wonen. Ik keek voor het verhaal even naar de NVM-cijfers over hoeveel een vierkante meter er tegenwoordig opbrengt: 6.000 per vierkante meter, vond ik in de cijfers van de makelaarsorganisatie. De cijfers waren van een paar maanden ervoor en ik checkte het meest actuele nog even bij een paar Amsterdamse makelaars. Roger Heemskerk van Babs Persoons vertelde dat er maar heel weinig te koop is op de gracht en dat mensen hun geld graag in stenen stoppen omdat ze er bij de bank aan rente niets voor krijgen. Heemskerk: ‘Ik heb net een appartement van 120 m2 op de bovenste verdieping op de Prinsengracht verkocht voor 1,2 miljoen, dus 10 duizend per vierkante meter. Dat is een uitschieter. Gemiddeld is het nu 7 en 8 duizend per m2 met uitschieters naar 11 duizend.' Ook de makelaars Rutger Zewald van Hoen en Eric van Keller van Van Baerle makelaars noemden deze bedragen en Philippe Massaut van De Graaf en Groot vertelde trots dat een collega net 10K per vierkante meter verkocht. Kortom, de Amsterdamse makelaars rijden weer vrolijk rond in hun snelle pakken en glimmende scootertjes na een periode van crisis. En de eigenaren hebben weer even iets in handen waar ze niet tegenop kunnen werken...

105 keer bekeken
voorgaande posts 
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle